houthalenhelchterenmorgen

De werken aan de nieuwe fietspaden van de Grote Baan (N715) zijn bijna afgerond. Binnenkort krijgt de rijweg richting Hechtel-Eksel een nieuwe laag asfalt. Deze werken worden uitsluitend ‘s nachts uitgevoerd (tussen 20u en 6u) en starten in de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 augustus. Volgens de huidige planning duren de werken tot zaterdagochtend 13 augustus.

Asfalteringswerken zijn zeer weersgevoelig. We proberen ons zo goed mogelijk aan de vooropgestelde planning te houden, maar wijzigingen bij bijvoorbeeld extreme regenval zijn niet uitgesloten. Hou daarom steeds onze Facebookpagina in de gaten voor de meest actuele hinder- en planningsinformatie.

 

Asfalteringswerken opgesplitst per zone

Omdat we de 5 kilometer lange projectzone tussen de op- en afrit aan de E314 en de Kazernelaan niet in één keer kunnen asfalteren, wordt er in zes zones gewerkt. Je zal twee nachten hinder ondervinden vlak voor jouw deur. Tijdens een eerste nacht wordt het huidige wegdek afgefreesd en een eerste onderlaag asfalt aangelegd. In de nacht daarop volgt de toplaag asfalt en plaatsen we de wegbelijning en -markering.

 

Hinder en impact samengevat

Er zal tijdens de nachtelijke werken extra hinder zijn, zowel voor omwonenden en handelszaken als voor het lokale en doorgaande verkeer op de Grote Baan.

Omwonenden en handelszaken langs de Grote Baan

  • In de twee nachten waarin we voor je deur werken, kan je tussen 20u en 6u enkel te voetof met de fiets je woning of handelspand bereiken. Met de wagen is dat in die periode niet mogelijk. Ook leveranciers of klanten kunnen je pand dan niet bereiken.

  • Extra nachtelijke geluidsoverlast van frees- en asfalteermachines. Om die geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken, zal het werfverkeer ‘s nachts niet door middel van het gebruikelijke getoeter met elkaar communiceren, maar met een lichtensysteem.

 

Lokaal verkeer

  • Kruispunten die aan de oostkant, rijrichting Hechtel-Eksel, aansluiten op het stuk van de Grote Baan waar er die nacht gewerkt wordt, zijn volledig afgesloten. Omrijden kan via de achterliggende gemeentelijke wegen.

  • Ook aan de westkant, rijrichting Hasselt, kunnen de verkeerssituaties in straten die aansluiten op de Grote Baan wijzigen. Wees daarom extra opmerkzaam als je tijdens de werken met de auto de baan op moet.

  • De vier grote lichtengeregelde kruispunten binnen de werfzone (Ringlaan, Herebaan-Oost, Kazernelaan, Koolmijnlaan) worden nooit allemaal tegelijk afgesloten. In de opgemaakte planning is er rekening mee gehouden dat er altijd alternatieven zijn voor inwoners van Houthalen-Helchteren die van de oost- naar de westkant of omgekeerd willen geraken.

 

Doorgaand verkeer op de Grote Baan

  • Doorgaand verkeer zal steeds kunnen door-rijden, maar wel slechts op één rijstrook in beide richtingen en dat op de weghelft waar het verkeer normaal gezien richting Hasselt rijdt.

  • Er wordt een snelheidslimiet van 50 km/u ingesteld (bij het begin van iedere werfzone is dat zelfs 30 km/u).

  • Overdag kan het verkeer normaal verlopen en opnieuw over twee rijstroken in beide richtingen rijden.

Recente nieuwsberichten

Nieuwe sporthal Houthalen-Oost klaar in september 2024

Nieuwe sporthal Houthalen-Oost klaar in september 2024

Houthalen-Oost krijgt een nieuwe sporthal op de terreinen van KFC Park Houthalen aan de Palmenstraat. De hal zal bestaan uit een grote zaal van ruim 1300 vierkante meter die voor verschillende sporten gebruikt kan worden. Daarnaast zal de sporthal bestaan uit twee danszalen en drie zalen voor gevechtsporten. De sporthal is de eerste stap in de uitvoering van het masterplan Lindepark.

Pomphuis wordt Klimaatgetuige

Pomphuis wordt Klimaatgetuige

Het Pomphuis aan de Laambroekvijvers krijgt een grondige renovatie. Het gebouw zal opnieuw water uit de vijvers pompen en wordt op die manier een klimaatgetuige.

Belevingsproject “Wandelen door de duinen” opgestart

Belevingsproject “Wandelen door de duinen” opgestart

Het Regionaal Landschap Lage Kempen werkt de komende twee jaar samen met onze gemeente een belevingsproject uit voor het het Wild- en Wandelpark Molenheide.