houthalenhelchterenmorgen

Houthalen-Oost krijgt een nieuwe sporthal op de terreinen van KFC Park Houthalen aan de Palmenstraat. De hal zal bestaan uit een grote zaal van ruim 1300 vierkante meter die voor verschillende sporten gebruikt kan worden. Daarnaast zal de sporthal bestaan uit twee danszalen en drie zalen voor gevechtsporten. De sporthal is de eerste stap in de uitvoering van het masterplan Lindepark.

In Houthalen-Helchteren willen we zoveel mogelijk van onze inwoners aan het sporten en bewegen krijgen. Daarnaast willen we de prestaties van de sporters en sportclubs in onze gemeente naar een hoger niveau tillen. Investeren in een nieuwe sporthal in Houthalen-Oost is dan ook een logische keuze. Het maakt deel uit van het masterplan Lindepark, waarmee we als gemeentebestuur Houthalen-Oost nog aantrekkelijker willen maken.

KFC Park en de inwoners van Houthalen-Oost zijn uitgebreid bevraagd over de nieuwe sporthal. Dankzij deze participatie is er ook gekozen voor een plaats dicht bij de woonwijken van Houthalen-Oost. Dat verlaagt de drempel voor inwoners om te gaan sporten. Het terrein van KFC Park bleek dan ook het meest geschikt. Door de bouw van de sporthal valt wel een oefenterrein weg, maar de club kan natuurlijk ook gebruik maken van de moderne nieuwe infrastructuur in de sporthal. Verder heeft de club ook een gloednieuw kunstgrasveld ter beschikking.

6 zalen

De grote zaal van ruim 1300 vierkante meter wordt het centrale deel van de nieuwe sporthal. Deze zaal kan gebruikt worden voor allerlei sporten. Op basis van welke sport beoefend wordt, is de zaal snel en makkelijk om te vormen.

De echte pronkstukken van de nieuwe sporthal zijn de drie zalen voor gevechtssporten en twee danszalen. Deze zalen zijn speciaal uitgerust om in zo goed mogelijke omstandigheden meerdere gevechtssporten en dansstijlen te kunnen uitoefenen. De zalen zijn ook allemaal gescheiden door verplaatsbare tussenwanden. Als het nodig is, kan er van deze zalen dan ook één grote zaal worden gemaakt. Deze nieuwe sporthal biedt veel mogelijkheden voor een brede waaier aan sporten.

Rolstoelvriendelijk

Naast de sportzalen heeft de nieuwe hal vijf kleedkamers, een sanitair gedeelte, een EHBO-ruimte en een technisch gedeelte. Het ontwerp streeft naar een sporthal die gebruiksvriendelijk is en waar er op een aangename manier gesport kan worden door iedereen die dat wil. We zetten daarbij ook hard in op inclusie. Het ontwerp zorgt er in het bijzonder voor dat het gebouw rolstoelvriendelijk is. Zowel sporters als bezoekers met een beperking kunnen dan ook ten volle gebruik maken van de sporthal.

De bouw van de nieuwe sporthal is intussen begonnen. Het is de bedoeling dat de hal nog voor de zomer van 2024 klaar is, zodat sportclubs voor de start van het nieuwe seizoen in september gebruik kunnen maken van de nieuwe infrastructuur.