houthalenhelchterenmorgen

De natuurherstelwerken in het Wild- en Wandelpark Molenheide vorderen goed. Dankzij de werken komen de zandduinen in het park opnieuw tevoorschijn. Dat is goed voor de verschillende dieren die in het gebied wonen. 

Momenteel zijn in het Wild- en Wandelpark Molenheide de plagwerken bezig. Dat betekent concreet dat de strooisellaag en de stronken verwijderd worden. Daardoor verschijnt het zand van de oude landduin die tot nu toe verborgen lag. 

De landduin lag verborgen onder de dennenbomen die voor de mijnbouw werden aangeplant. De landduinnatuur is zo zeldzaam en bedreigd dat Europa het Wild- en Wandelpark Molenheide een topgebied vindt. Naast de landduinen brengen we terug heide in het Wild- en Wandelpark Molenheide zodat het park haar naam weer helemaal waar kan maken.

Dat de landduin opnieuw tevoorschijn komt is goed voor verschillende dieren- en plantensoorten. Zij leven in het zand en profiteren dus van het feit dat de duinen opnieuw open liggen. Door de verbinding met de heide en militaire domeinen komen heel wat plant- en diersoorten in contact met elkaar. Daardoor kunnen ze makkelijker overleven. 

Normaal gezien zijn de werken in maart afgerond. 

Opgelet! Tijdens de werken is het park op weekdagen omwille van veiligheidsredenen niet toegankelijk. In het weekend kan er wel gewandeld worden.

Meer info:

www.wildenwandelparkmolenheide.be

contactpersoon Regionaal Landschap Lage Kempen | joke.roebben@rllk.be | 011/78 52 59

contactpersoon gemeente Houthalen-Helchteren: alanahoeven@houthalen-helchteren.be | 011 49 20 00