houthalenhelchterenmorgen

Van zondag 18 tot vrijdag 23 september organiseert het team van Noord-Zuid Limburg opnieuw een cocreatieweek in het NAC. Tijdens deze week gaat het projectteam in gesprek met de betrokken bewoners, bedrijven, organisaties en overheden. Zo verfijnen ze samen het voorkeursalternatief met twee tunnels onder de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Iedereen  is welkom om mee  na te denken over de nieuwe Noord-Zuidverbinding.

Samen aan de slag met het voorkeursalternatief

Op 22 april besliste de Vlaamse Regering dat de nieuwe Noord-Zuidverbinding aangelegd zal worden met twee tunnels onder de Grote Baan. Tegelijkertijd startte ook de volgende fase van het project, de uitwerkingsfase. Hierin werkt het projectteam het voorkeursalternatief uit tot een realiseerbaar project. Ondertussen liggen er een aantal verfijnde uitwerkingen op tafel, waarover ze graag in gesprek gaat met de betrokken partijen. Dit doen ze tijdens verschillende overlegmomenten in de cocreatieweek.

Programma cocreatieweek

Zondag 18/9: Markt De Pastorie Helchteren & wandelroute 

Op zondagnamiddag kan je terecht in de tuin van de Pastorie in Helchteren (Helzoldstraat 5). Tijdens een lokale markt van 14u tot 18u maak je kennis met het project ‘De Pastorie’ en het Live Project van Universiteit Hasselt. Hiermee blazen een aantal geëngageerde buurtbewoners samen met de universiteitsstudenten nieuw leven in de Pastorie en de omgeving. Daarnaast kan je op de markt je vragen stellen over Noord-Zuid Limburg, terwijl je proeft van het lekkers van verschillende lokale voedselproducenten.

Op de markt zal je ook de Noord-Zuidwandelkaart kunnen ophalen. Via een wandelroute kom je zo langs sleutellocaties in jouw wijk, terwijl je een aantal vragen invult over het project. De eerste resultaten van deze bevraging zullen ook getoond worden tijdens de infomarkt op donderdag.

Maandag 19/9 en woensdag 21/9: Inloopmomenten in NAC

Bespreek jij je vragen of opmerkingen liever één-op-één met iemand van het projectteam? Spring dan op maandag of woensdag tussen 17 uur en 18 uur even binnen in het NAC (Pastorijstraat 30). 

Dinsdag 20/9: Wooninfomarkt in NAC

Moet je verhuizen door de realisatie van de nieuwe Noord-Zuid? Of ben je op zoek naar een nieuwe woning? Tijdens de wooninfomarkt (17u-21u) in het NAC tonen verschillende ontwikkelaars hun toekomstige woonprojecten in Houthalen-Helchteren. Daarnaast krijg je meer informatie over sociale huisvesting, wooncoöperaties en het begeleidingstraject voor mensen wiens woning verworven wordt.

Woensdag 21/09: Ondernemersmoment in NAC

De nieuwe Noord-Zuidverbinding zal de verkeersdoorstroming in Houthalen-Helchteren sterk verbeteren. Die veranderingen hebben ook gevolgen voor de bedrijven in de omgeving. Daarom nodigen we op woensdagochtend (8u-10u) een aantal ondernemers uit om samen na te denken over de bereikbaarheid en ontsluiting van de verschillende bedrijventerreinen in Houthalen-Helchteren.

Bewonersavonden in NAC

Tijdens de cocreatieweek zullen er ‘s avonds ook een aantal workshops per buurt of wijk (Kievitwijk, Helchteren, Laak en Houthalen) georganiseerd worden. Buurtbewoners zullen hiervoor gericht uitgenodigd worden. Heb je hierin interesse? Meld je dan aan via info@noordzuidlimburg.be

 Donderdag 22/9: Infomarkt over resultaten cocreatieweek in NAC

Het slotevent van de cocreatieweek vindt plaats op donderdag. Van 18u tot 21u kan je terecht op de infomarkt in het NAC, waar je de resultaten van de verschillende participatiesessies kan bekijken. Daarnaast kan je er ook je vragen stellen aan het projectteam. Reserveer op voorhand je tijdslot via www.noordzuidlimburg.be/infomarkt

Kan je er niet bijzijn? Op diezelfde webpagina zal vanaf 30/09 een digitale variant van de infomarkt te bekijken zijn. 

Meer weten over Noord-Zuid Limburg? Surf dan naar www.noordzuidlimburg.be